צוותים פדגוגיים
למה דווקא פעילות לצוותי חינוך?
פעילות לצוותי חינוך נדרשת יחד עם ההבנה העולה בשנים האחרונות בצורך בשיח מגדרי המיועד לנשות ואנשי חינוך בגילאים השונים. הדבר מתבהר כשאנו מביטות ומביטים על החברה שאנו חיות בה ועל השיח המתפתח סביב שוויון חברתי כולל וסביב שוויון מגדרי כחלק משמעותי בתוכו.
אנחנו מאמינות כי פעילות לצוותי חינוך נגזרת מן ההבנה שנשות ואנשי החינוך, מהווים דמויות משמעותיות ומעצבות עבור ילדים בכל הגילאים, ומהוות גם את הכוח המשמעותי ביותר לכל שינוי חברתי אותו נרצה להפוך מחלום למציאות, בפרט בתחום המגדרי, המבוסס רובו ככולו על הנחות חברתיות מובנות מאליהן סביב בנות, בנים וחינוכם לאזרחים עתידיים בחברה.
פעילות לצוותי חינוך:
- סדנה חד פעמית
- מופע
- תהליך הכשרה (זוהי ההמלצה שלנו)
תהליך ההכשרה שלנו מאושר ומומלץ על ידי היחידה לשוויון בין המינים – במשרד החינוך.
פעילות לצוותי חינוך: תהליך הכשרה
ההמלצה שלנו לצוותי חינוך היא לקחת את תהליך ההכשרה המאפשר העמקה, פיתוח קול מגדרי אישי ויצירת שינוי ארוך טווח:
תהליך ההכשרה שלנו מאושר ומומלץ על ידי היחידה לשוויון בין המינים – במשרד החינוך. ומטרתה היא להעלות את המודעות להנחות הסמויות והגלויות שלנו בנוגע למגדר, כיצד הן משפיעות עלינו בחיי היום יום ובעבודתנו עם ילדים בגילאים השונים, וכמובן – מה יכולה להיות התרומה שלנו לשינוי חברתי ארוך טווח.
התכנית כוללת 3 מפגשים עוקבים לצוות החינוך ומותאמת למסגרת החינוכית ולגילאי הילדים/ות איתן עובד הצוות. כמו כן ניתן להתאים את התכנים לימי הערכות לשנת לימודים חדשה, להשתלמויות שונות ועוד.
כמות המשתתפים/ות האידיאלית היא עד 40 איש ואישה ואורך כל מפגש הינו 3 שעות. אך ניתן להתאים את הסדנאות לכמות משתתפות/ים אחרת לפי הצורך והתקציב.
מבנה תוכנית ההכשרה
מבנה תהליך ההכשרה
תהליך ההכשרה מורכב מ-3 מפגשים. וכולו מועבר בדרך הייחודית שלנו: שימוש במשחקי אימפרוביזציה מצחיקים, חווייתיים ומהנים המאפשרים הסרת התנגדויות וצלילה לעומק ולרוחב הנושא המגדרי.
המפגש הראשון: מודעות כבסיס לשינוי
סדנת הבסיס שלנו המאפשרת מבט מחודש על החברה והתרבות שלנו היום. במהלך הסדנה נרכיב משקפיים מגדריים ונאמץ את התפיסה הנדרשת ליצירת שינוי
המפגש השני: שיח משנה מציאות
סדנה העוסקת בקשר בין חינוך לשוויון מגדרי חברתי- דרך הניתוח של ספרים, סדרות וסרטים שגדלנו עליהם- נתבונן יחד על המדיות השונות שמייצרות תפיסות חברתיות על גבריות ונשיות עבור התלמידים/ות שלנו ונבין איך אנחנו יכולות ויכולים להיות גורם מתווך שמשפיע על התפיסות הללו.
הסדנא כוללת סימולציות משעשעות מחיי היום יום בגן, בבית הספר או בצהרון והרכבת בנק תגובות חדשות לדילמות מגדריות.
המפגש השלישי: ZOOM IN – ZOOM OUT
סדנה במהלכה נמפה את המסגרת החינוכית בה אנו עובדים/ות, נבצע חשיבה משותפת על קידום הנושא במסגרת בית הספר או אשכול הגנים כולו, נציב מטרות שנתיות ונלמד לבנות תכנית עבודה הכוללת את השינויים אותם נרצה לבצע.
פעילות לצוותי חינוך: סדנה חד פעמית
מפגש חד פעמי בן שעה וחצי ל-3 שעות. מתאים לקהל של עד 40 איש ואישה.
הסדנה החד פעמית היא בעצם סדנת הבסיס שלנו. בסדנה נעלה את המודעות ל- מה זה מגדר, נפרק את המוניטין השלילי שיש למילה הזו, נלמד מהם הסטריאוטיפים המגדריים שמנהלים אותנו אפילו בלי שנשים לב (במיוחד בתחום החינוך וההוראה), נראה מאיפה הכל התחיל ונעניק כלים פרקטיים לשינוי מיידי במסגרת הספציפית שלכם/ן – מה אני כאיש/אשת חינוך יכול/ה לעשות כבר מחר בבוקר כדי לייצר שינוי .
האימפקט של הסדנא הוא מיידי.
פעילות לצוותי חינוך: מופע
מופע באורך של עד שעה מיועד לקהלים גדולים (מעל ל-40 איש ואישה). במופע אנחנו מעבירות את תכני הסדנא החד פעמית בצורה אנרגטית ודינאמית המתאימה לקהל גדול (כן, גם 400 איש ואישה). במופע כזה אי אפשר להישאר באדישות ומטרתו לגרום לקהל להתחיל לשאול שאלות, להטיל ספק במובן מאליו ולהרכיב משקפיים מגדריים בהתנהלות בעולם ובפרט במסגרת החינוכית בה אני פועל/ת.