תהליכי הכשרה

"שינוי אמיתי מתחיל מפיתוח קול מגדרי אישי"

מהו תהליך הכשרה?

תהליך הכשרה מורכב ממספר סדנאות עוקבות (בין 3 -5 מפגשים) ומאפשר ירידה לעומק ובניית מתווה לשינויי עמוק ורחב במסגרת החינוכית, בארגון או בתפקיד שלכן/ם.

בתהליך ההכשרה, נתחיל מהבנה והעלאת מודעות למושג הזה: מגדר, נגלה כיצד חשיבה מגדרית מנהלת אותנו ביומיום אפילו בלי שנשים לב, ניכנס ל State of mind הנדרש כדי להתחיל להניע שינוי ונעניק כלים פרקטיים מדוייקים למרחב העבודה הספציפי שלכם/ן.

נתאמן על מצבים, התנגדויות ודרכי פעולה ביומיום, נפתח ונטפח את הקול המגדרי האישי של כל אחת ואחד מהמשתתפות/ים.

בתהליך נלווה ונלך איתכן.ם לעבר שינוי מהותי במסגרת התפקיד/הארגון שלכם.ן.

התהליך יכול לעבור בצורה פרונטלית או בצורה מקוונת (זום)

משתתפות בקבוצתות חשיבה | פעילות לקבוצות בתהליך הכשרה של 20000 מילים | 20,000 מילים | עשרים אלף מילים משחקות מגדר

תהליך הכשרה - האם הוא מתאים לך?

כן!תהליך ההכשרה מתאים לכולם.ן!

כי כולנו באותה סירה (או לפחות באותה החברה)- ולכן כולנו חולקות וחולקים את האינטרס להפוך אותה לחברה טובה יותר עבור כל החלקים שבתוכה, ואנו מנוסות ומומחיות בהתאמת התהליך לקהלי יעד שונים.

תהליך הכשרה לצוותים פדגוגיים

נשות ואנשי החינוך, המהווים דמויות משמעותיות ומעצבות עבור ילדים בכל הגילאים, מהוות גם את הכוח המשמעותי ביותר לכל שינוי חברתי אותו נרצה להפוך מחלום למציאות, ובפרט בתחום המגדרי, המבוסס רובו ככולו על הנחות חברתיות מובנות מאליהן סביב בנות, בנים וחינוכם לאזרחים עתידיים בחברה.

תהליך הכשרה לחברות וארגונים

בעולם החדש, בו שוק העבודה מתפתח ומשתנה, עולה בשנים האחרונות הצורך בשיח מגדרי משמעותי ומשנה, היום כבר ידוע לנו שהתייחסות לגיוון, הכלה ושוויון הם חלק מהמשתנים במשוואת הרווח שלנו ובאחריות החברתית של החברה או הארגון שלנו.

תהליך הכשרה להורים והורות

חינוך ילדינו וילדותינו מושפע מהקול שאנחנו משמיעים/ות בבית, מהדוגמא האישית שלנו ומחלוקת התפקידים המגדריים שלנו בבית. לא פעם נצטרך כהורים/ות לתווך את העולם שבחוץ פנימה אל חיק משפחתנו. יחד נכיר ביכולת שלנו לשנות ולגבש את ההתנהלות של ילדינו(בנים ובנות) בעולם, נדבר על חינוך מאפשר ועל הסללות מגדריות ואיך אפשר לצמצם אותן דרך החינוך בבית- הקול, הביטחון ומגוון האפשרויות של בנותינו ובנינו- נמצאים בידיים שלנו!

תהליך הכשרה לבני ובנות נוער

העולם משתנה בקצב מהיר והנוער- על זה! השיח על מגדר כרצף מאפשר, הקולות לשוויון, מגוון האפשרויות, המודלים שסביב בני ובנות הנוער- כל אלו מתקיימים לצד התבניות הסטריאוטיפיות המגדריות העמוקות שעדיין מנהלות גם את בני ובנות הנוער מבלי שישימו לב. השינוי האמיתי אל עבר שבירת התבניות ובניית חברה מאפשרת ושווה יכול להגיע בעיקר מהדור הבא. בתהליך ההכשרה שלנו אנו שומרות על קצב גבוה המתאים לגיל ההתבגרות, ודרך הצחוק וההנאה מהמשחקים- מאפשרות להביע מגוון תפיסות ודעות בנושאים שונים הקשורים למגדר ובוחנות, יחד עם בני ובנות הנוער- מהי יכולת ההשפעה שלהן.ם על החברה העתידית שלנו וכיצד הם.ן יכולות ויכולים להוביל שינוי חברתי מגדרי.

בנוסף אנחנו מציעות גם:

סדנאות

סדנאות חד פעמיות כיפיות ואינטרקטיביות לקהל של עד 40 איש ואישה

מופעים

מופעים מצחיקים, כיפיים ופוקחי עיניים לקהלים גדולים של למעלה מ-40 איש ואישה

תהליך הכשרה - בנימה אישית

תהליך ההכשרה אהוב עלינו משתי סיבות: 

הראשונה היא לראות את אותן הא.נשים חוזרים.ות שוב ושוב עם רצון וצמא ללמוד עוד. תוך כדי התהליך ממש אפשר לראות את הדרך שהן/ם עוברות ועוברים ואיך מתגבשת לה תפיסת מגדר אישית! איך דברים שעוברים לידן/ם במפגש הראשון כבר צורמים להן/ם באוזן במפגש השלישי.

השניה – בתהליך הכשרה אנחנו זוכות לשמוע ממפגש למפגש את השינויים שאשכרה מתרחשים בשטח, את זיהוי ההזדמנויות ואיך פעלו בתוכן, אנחנו זוכות לשמוע את האימפקט בשטח של העבודה שלנו וזה מדהים, ומרגש אותנו מאוד!

קבלו דוגמה: בתחילת המפגש השלישי בתהליך הכשרה לצוות סייעות בצהרונים, ניגשה אלינו מישהי בהתרגשות וסיפרה שכמה ימים קודם לכן בגן היא שמה לב לקבוצה של ילדות וילד אחד שמשחקים ביחד.

בשלב מסוים הילדות אמרו שהן הולכות ללבוש בגדי בלט כדי להתכונן לחוג שלהן. אחד הבנים ששיחק איתן הסתובב ואמר-"בנים לא יכולים ללכת לחוג בלט, רק בנות."

הסייעת, שקלטה את הרגע הזה, מיד הגיבה ושאלה אותו למה לדעתו בנים לא יכולים ללכת לחוג בלט? תשובתו- "כי בנים לא לובשים טייצ ולא עושים ככה עם הידיים (והראה תנועת ריקוד)". 

באותו הרגע הסייעת כינסה את כל הילדים והילדות, הראתה להם/ן סרטונים של ברישניקוב ועוד רקדני בלט והובילה עם הילדים והילדות שיחה על מקצועות: האם באמת יש מקצועות שהם רק לבנות או מקצועות שהם רק לבנים?

היא סיפרה לנו את זה וציינה כי: "לפני תהליך ההכשרה שלכן דבר כזה היה עובר לי ליד האוזן. אחרי הסדנאות שלכן פתאום זה קפץ לי  וראיתי הזדמנות שאפשר לעשות איתה משהו, אז עשיתי!"

נהנו מתהליכי ההכשרה שלנו:

המלצה של טלי רונה | יועצת ראש העיר כפר סבא לענייני מגדר על תהליך הכשרה לצוותי חינוך בנושא מגדר של 20000 מילים | 20,000 מילים | עשרים אלף מילים משחקות מגדר
צילום המלצה של עדי לוי סקופ | חברת מועצת העיר כפר סבא על תהליך הכשרה לצוותי חינוך בנושא מגדר של 20000 מילים | 20,000 מילים | עשרים אלף מילים משחקות מגדר