מי אנחנו
נעים להכיר (:
מאחורי 20,000 מילים עומדות שתי נשים:
שלי רפופורט – מנחה ויועצת לקידום שוויון מגדרי וחברתי כמו גם עשייה חברתית ואקטיביזם אזרחי.
בוגרת החוג למגדר והחוג לחינוך באוניברסיטת ת"א ובעלת תואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת בן גוריון. הקריירה שלי כוללת בתוכה ניהול בדרג ביניים בכיר במגזר העסקי, הסבה והכשרה להוראה דרך תכנית "חותם" למנהיגות חינוכית. לימדתי, חינכתי ולבסוף גם ניהלתי מערכת חינוך לגיל הרך. מומחית בחינוך מודע מגדר ובהטמעת חשיבה מגדרית בארגונים.
הילה די קאסטרו – שחקנית, מומחית בינלאומית לאלתור, מאמנת בשיטת אימפרוב יישומי.
בוגרת הסטודיו למשחק ע"ש יורם לווינשטיין ועשרות קורסים ולימודי משחק ואילתור בארץ ובעולם. הקריירה שלי כוללת בתוכה משחק בתאטרון, בטלוויזיה ובקולנוע. בימוי, אימון וניהול אומנותי של הרכבי אימפרוב בארץ ובעולם. אני מופיעה ומלמדת אימפרוביזציה בארץ וברחבי העולם. מומחית בהטמעת מיומנויות וכלים מעולם האימפרוביזציה לחיי היומיום ולסביבת עבודה בארגונים.
כל אחת מומחית בתחומה וביחד אנחנו מביאות ל20,000 מילים שילוב אולטימטיבי של מקצועיות והומור.
הסיפור שלנו: 20,000 מילים- איך נולד מיזם?
הילחמי על הדברים שחשובים לך, אך עשי זאת בדרך שתגרום לאחרים/ות להצטרף אלייך.
רות ביידר גינסבורג
אחר צהריים אחד ישבנו שתינו במרפסת. שתי נשים, שתי אימהות. הבנות שלנו שיחקו ביחד בחדר ואנחנו נכנסנו לשיחה קולחת על כוס קפה:
שלי דיברה על הבניות חברתיות, על מגדר, על שוויון חברתי והילה דיברה על משחקי תאטרון ואימפרוביזציה שמהווים מראה להתנהגות אנושית וחברתית. על כל נושא רציני שהעלנו שיחקנו משחק אימפרוביזציה מצחיק ששיקף בדיוק את מה שדיברנו עליו.
אחרי שעתיים כאלה הסתכלנו אחת על השנייה בעיניים בורקות, הבנו שהחיבור בין שני העולמות הוא חיבור ייחודי ומנצח שמאפשר לדבר על הנושא הזה בצורה שלא נראתה עד היום. הבנו שלחיבור בינינו יש כוח לשנות את העולם.
שתינו מאמינות שיש צורך בידע נוסף על מגדר, על ההסללות החברתיות שהוא מוביל אליהן ועל המשמעות האדירה של המושג הזה בכל תחום בחיינו. ושהדרך להעלות את המודעות ולגרום לשינוי תודעה הוא דרך הומור, צחוק וחוויה אישית.
מתוך תחושת דחיפות ושליחות חברתית, אנו חולמות להפיץ את הבשורה, לאפשר לנו להתבונן על החברה שלנו, על המציאות היומיומית שלנו, בעיניים ביקורתיות. לתהות האם הבחירות שלנו בחיים הן באמת שלנו? עד כמה אנו מושפעות ומושפעים מסטריאוטיפים והסללות מגדריות?
ויותר מהכל- להפיץ את השינוי, לאפשר לכולנו לגלות מגוון אפשרויות איתן אפשר לחולל את השינוי, לגלות אפשרויות שהיו בעבר חסומות עבור מגדר זה או אחר, לטפח את הסובלנות וההכלה של כולנו, ולדמיין חברה שוויונית יותר, טובה יותר.
אנחנו מאמינות שמגדר משפיע על שני המינים וששינוי אמיתי יגיע משני המינים יחד.
אנחנו מאמינות בבחירה מתוך מודעות ולא מתוך הבניות תרבותיות וחברתיות.
שוויון מבחינתנו הוא שוויון מתוך שונות-שוויון הזדמנויות.
מטרתנו היא לגרום לקהל המשתתפים והמשתתפות להביט על העולם דרך משקפיים מגדריים, להעלות את המודעות, ומתוכה להעניק כלים פרקטיים על מנת להניע שינוי חברתי.